Είναι παράξενα κίτρινη μέσα στο μπλε. Ανάβει το τελευταίο σπίρτο της θύμησής του. Όταν χαράξει, τα σημάδια θα ζουν στη γλώσσα τους. Στο άγγιγμα του δέρματος οι πόροι ανοίγουν και μπαίνει. Η ηδονή. Όλη η θάλασσα χύθηκε πάνω της.



(απόσπασμα από το κείμενο "ΧΩΡΑ")

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

ΑΓΕΝΝΗΤΗ ΓΗ

Φωτό Εξωφύλλου: Χάρης Τσιλόπουλος

58 ποιήματα, 58 πράξεις πληγής  στα περιθώρια του χρόνου. Μια «Αγέννητη γη», έτοιμη να υποδεχτεί το μέλλον, που έρχεται επιβεβαιωμένο και σίγουρο. Ποιήματα που αιμορραγούν, σχηματίζοντας ένα νέο ορίζοντα. Σηματοδοτώντας εκείνη την αρχή, που περίμενε να ανθίσει, ως γενέθλιος τόπος.

Η ζωή που αναγεννιέται, η ζωή που κερδίζεται· η ζωή που είναι παρούσα για να θυμίζει, πως κάθε φορά που η αλήθεια αποσιωπάται, οι λέξεις  - κοφτερές σαν νυστέρι – θα δείχνουν πάντα τον δρόμο.

Ίχνος ρωγμής

Κι όταν σε ρωτήσουν
να μην τους πεις ποτέ
πως μ’ αγάπησες

Νοίκιασε μόνο ένα παράλληλο ψέμα
κι άφησέ το να στέκει έρμαιο
απέναντί μου

Ούτως η άλλως
την αλήθεια σ’ αυτή τη σφαγή


μόνο εγώ τη γνωρίζω

(από το Δελτίο Τύπου του βιβλίου)

Μ. Χρονιάρη


Το βιβλίο κυκλοφορεί από σήμερα 8 Νοεμβρίου 2017, σε όλα τα κεντρικά βιβλιοπωλεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης, από τις Εκδ. Σοκόλη. Όσοι διαμένετε εκτός Ελλάδας, μπορείτε να το προμηθευτείτε μέσω του Ηλ. Site των Εκδ. Σοκόλη στο http://www.sokolis.gr/ . Επίσης όσοι μένετε στην περιφέρεια, μπορείτε να το παραγγείλετε μέσω των τοπικών σας βιβλιοπωλείων. Τα δικαιώματα της φωτογραφίας του εξωφύλλου, ανήκουν στον φωτογράφο Χάρη Τσιλόπουλο. Απαγορεύεται η οποιαδήποτε αναπαραγωγή της φωτογραφίας του εξωφύλλου, χωρίς την έγγραφη άδεια του εκδότη και του φωτογράφου.

2 σχόλια: