Είναι παράξενα κίτρινη μέσα στο μπλε. Ανάβει το τελευταίο σπίρτο της θύμησής του. Όταν χαράξει, τα σημάδια θα ζουν στη γλώσσα τους. Στο άγγιγμα του δέρματος οι πόροι ανοίγουν και μπαίνει. Η ηδονή. Όλη η θάλασσα χύθηκε πάνω της.



(απόσπασμα από το κείμενο "ΧΩΡΑ")

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

DEAF RADIO – ALARM: Ένα λάγνο road trip



Τα τελευταία χρόνια, αυτό που γίνεται στα μέρη μας είναι άξιο αναφοράς. Η Underground μουσική σκηνή, μας έχει χτυπήσει την πόρτα δίνοντας βροντερό παρόν. Το θέμα είναι, ότι αυτό υπάρχει σε κάθε είδος μουσικής και είμαι πραγματικά χαρούμενος.

Ως πρώτη μου κριτική δεν επέλεξα κάτι πρόσφατο, αλλά μια Ελληνική μπάντα η οποία ελπίζω να μας μαγνητίσει τα επόμενα χρόνια, γιατί έχουμε ανάγκη από τέτοιους ήχους και τέτοιες world class παραγωγές.

Το ντεμπούτο τους, “Alarm”, ήχησε σαν βόμβα τον περασμένο Ιανουάριο. Είχα να ακούσω καιρό τόσο μεστό και σέξι Stoner Rock. Right to the porno list. Αυτοί είναι οι Deaf Radio.

Σε πρώτη ακρόαση, η σύνδεση με τους Queens of the Stone Age είναι αναπόφευκτη. Στην συνέχεια όμως, ακούγοντας περισσότερες λεπτομέρειες, η μπάντα δεν είναι άλλος ένας κλώνος του επιτυχημένου σχήματος του Josh Homme. Είναι αρκετά δύσκολο σήμερα να ακούγεται κάτι πρωτότυπο και να μας δίνει καινούρια μουσικά ερεθίσματα. Ειδικά σε αυτού του είδους τη μουσική.

 Τα “Revolving Doors” και “Trapped” μας δείχνουν μια διαφορετική πλευρά της μπάντας και αυτό τους κάνει original. Δένουν όλες τις επιρροές που έχουν στον ήχο τους και μας βάζουν σε μια νέα ατμόσφαιρα, και αυτά τα δυο κομμάτια είναι και η ταυτότητα του ήχου τους. Δεν γίνεται πάντα όλες οι μπάντες να βγάζουν μια καινοτομία. Υπάρχουν άλλα θέματα τα οποία μπορούν να μας κρατήσουν, και αυτό είναι η ευχαρίστηση που σου δίνει απλόχερα αυτό το άλμπουμ!

Αυτά τα απλά αλλά δυνατά ριφς, που σου βγάζουν το πιο σεξουαλικό σου ένστικτο. Και αυτό είναι η Stoner Rock. Απλή, όμορφη και ελεύθερη. Μια ευχαρίστηση στα όρια της αμαρτίας και όχι μια καινοτομία.

Το “Alarm” των Deaf Radio είναι ένα λάγνο road trip.

Χάρης Τσιλόπουλος



Δείτε εδώ:
http://www.postmodern.gr/deaf-radio-alarm-ena-lagno-road-trip/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου