Είναι παράξενα κίτρινη μέσα στο μπλε. Ανάβει το τελευταίο σπίρτο της θύμησής του. Όταν χαράξει, τα σημάδια θα ζουν στη γλώσσα τους. Στο άγγιγμα του δέρματος οι πόροι ανοίγουν και μπαίνει. Η ηδονή. Όλη η θάλασσα χύθηκε πάνω της.



(απόσπασμα από το κείμενο "ΧΩΡΑ")

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΟΥΝ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ



«Από πού να ξεκινήσω, για να πω την ιστορία, για το πόσο υπέροχη μπορεί να είναι η αγάπη;
Αυτή τη γλυκιά ιστορία αγάπης, που είναι πιο παλιά κι απ΄ την θάλασσα. Την απλή αλήθεια, για την αγάπη που μου προσφέρει. Από πού να ξεκινήσω;

Σαν μια καλοκαιρινή βροχή που δροσίζει το λιθόστρωτο, σαν μια έναρχη γυαλάδα από δέρμα, ήρθε στη ζωή μου και την έκανε άξια να τη ζω. Κι έδωσε νόημα στον άδειο κόσμο μου.

Γεμίζει την καρδιά μου. Γεμίζει την καρδιά μου με ιδιαίτερα πράγματα, με αγγελικά τραγούδια, με τρελές φαντασιώσεις. Γεμίζει την ψυχή μου με τόσο πολλή αγάπη, που όπου και να πάω δεν νιώθω μόνη. Με εκείνον δίπλα, ποιός θα ένιωθε μόνος;  Απλώνω το χέρι μου για να φτάσω το δικό του, κι είναι πάντα εκεί.

Πόσο διαρκεί; Μπορεί η αγάπη να μετρηθεί με τις ώρες της ημέρας; Δεν έχω απαντήσεις, αλλά το μόνο που μπορώ  να πω, είναι ότι θα τον χρειάζομαι μέχρι να καούν όλα τα αστέρια. Και θα είναι εκεί.»

(το παρόν κείμενο, αποτελεί μετάφραση δική μου στο τραγούδι της Shirley Bassey " Where do i begin", που σαν βίντεο συνοδεύει την ανάρτηση)



4 σχόλια:

  1. Η ιστορία της αγάπης! Μοναδική πάντα!

    Σ' ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νάσια, η ιστορία της αγάπης, δεν έχει ιστορία. Χάνεται στα βάθη εκείνων που την ζουν. Μάλλον... Δεν έχω απαντήσεις. Έχω μόνο την ιστορία του.

    Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αγαπη δεν εχει, αλλα φτιαχνει ιστορια - μαλλον ιστοριες... και οχι, δεν μετριεται αλλα μετατρεπεται σε κατι μεγαλυτερο - σε Λατρεια.

    Ομορφη η καταθεση ψυχης σου. Την καλημερα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αόρατη, σίγουρα η αγάπη φτιάχνει ιστορίες, άλλες φορές καλές, άλλες πάλι όχι. Σε κάθε παραμύθι παραμονεύει ένας δράκος...

    Το παρόν κείμενο είναι η μετάφραση που έκανα από το τραγούδι της Shirley Bassey "Where do i begin". Είναι αυτό που βιώνω. Και τον ευχαριστώ.

    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή