Είναι παράξενα κίτρινη μέσα στο μπλε. Ανάβει το τελευταίο σπίρτο της θύμησής του. Όταν χαράξει, τα σημάδια θα ζουν στη γλώσσα τους. Στο άγγιγμα του δέρματος οι πόροι ανοίγουν και μπαίνει. Η ηδονή. Όλη η θάλασσα χύθηκε πάνω της.(απόσπασμα από το κείμενο "ΧΩΡΑ")

Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012

ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΖΙ


Έξω στο δρόμο, οι άνθρωποι μοιάζουν με λίμνη. Νερένιοι, υγροί. Θέλω να πλησιάσω· όμως το σπίτι και μαζί κι εγώ, όσο πάμε και λιγοστεύουμε. Κάποτε, το σπίτι αυτό ήταν νησί. Μια ατέλειωτη κόκκινη παραλία. Ένας λύκος μια φορά, μου ‘χε χαρίσει το κέλυφος από ένα νεκρό σαλιγκάρι.

Οι άνθρωποι είναι λάθη. Ασύμμετρα όνειρα ευσεβών πόθων. Διεκδικούν το αναλλοίωτο στις γωνίες των ματιών μου. Ξεβράζουνε πίσσα και την προσφέρουν για θάλασσα. Ολάνθιστη θάλασσα ξεχασμένων τοπίων. Σπυρί σπυρί τσιμπούν τα κομμάτια μου. Διαμελίζουν αόρατα το γενετικό υλικό μου. Όμως εγώ, για σένα γελάω. Κι η Νάξος που αγάπησα, για σένα υπάρχει.

Μια φορά κι ένα καιρό ήταν ένα παραμύθι. Μια ιχνηλασία φωτός που δεν ήθελε να απεκδυθεί. Εκείνο που της πρόσταζε ο χρόνος. Αυτό που οι άνθρωποι δεν χωρούσαν. Κι έτσι από τότε η αγάπη πάντα προδίδει την πατρίδα της.

Σχεδόν τέλεια. Σχεδόν εξ' αμέλειας.(από το βιβλίο μου, "ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΖΙ", εκδ. Απόπειρα 2012, που κυκλοφόρησε σήμερα)

6 σχόλια:

 1. Καλή διαδρομή να 'χει το βιβλίο!
  Κι αυτό το "μαζί" να 'ναι πάντα η αφορμή κι η αιτία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλοταξιδο να ειναι και αυτο Μαρία μου..

  Χαμογελώ..το φως της ψυχης δεν γινεται να απεκδυθει την αλήθεια του..την συναντησε εξ αλλου μια ωρα πριν την αυγη..στο βαθυτερο σκοταδι της διαδρομης της.

  Σε Φιλω.!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλοτάξιδο, Μαρία. Εύχομαι να αφήσει το σωστό ίχνος στους σωστούς ανθρώπους για τους σωστούς λόγους. Γιατί υπάρχουν και τέτοιοι (λόγοι και άνθρωποι). Με διάρκεια στο χρόνο. Πραγματικοί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Νάσια σε ευχαριστώ πολύ. Το ΜΑΖΙ, σίγουρα θα είναι πάντα και η αφορμή και η αιτία. Γιατί είναι το σωστό ΜΑΖΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αερικό μου, το φως της ψυχής αν υπάρχει όπου κι αν είναι φαίνεται. Όταν όμως βρίσκεται κι ο σωστός άνθρωπος για να το κάνει ακόμη πιο ορατό, τότε όλα γίνονται καλύτερα.

  Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Σταύρο μου, ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Αυτό το βιβλίο, αυτό το δώρο, μόνο εσύ μπορείς να ξέρεις τί σημαίνει. Γιατί ό,τι κάνω αρχίζει και τελειώνει με τις λέξεις σου. Κι οι λέξεις μου όχι μόνο υποκλίνονται στις δικές σου, μα σου χρωστάνε και την ιστορία τους.

  Μόνο αυτό.
  http://youtu.be/h5c4ARb5ORw

  ΑπάντησηΔιαγραφή