Είναι παράξενα κίτρινη μέσα στο μπλε. Ανάβει το τελευταίο σπίρτο της θύμησής του. Όταν χαράξει, τα σημάδια θα ζουν στη γλώσσα τους. Στο άγγιγμα του δέρματος οι πόροι ανοίγουν και μπαίνει. Η ηδονή. Όλη η θάλασσα χύθηκε πάνω της.



(απόσπασμα από το κείμενο "ΧΩΡΑ")

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΡΟΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ


Διαβάστε κι άλλες κριτκές για την παράσταση, όπως δημοσιεύτηκαν στην ηλεκτρονική σελίδα του περιοδικού ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ


"To φυτίλι της λάμπας σιγοκαίει και του φωτίζει τις νύχτες. Η παλιά γραφομηχανή ακριβώς δίπλα. Το γραφείο του χτες και η παράσταση του σήμερα. Μια πολυδιάστατη άποψη της ομάδας βασισμένη στο βιβλίο του Σταύρου Σταυρόπουλου. Λέξεις που μεγαλώνουν και αναδεικνύονται με τραγούδια,προβολές,διαλόγους,χορό,αφήγηση. Χωρίς βασικούς ρόλους μια εναλλαγή δράσης με ψυχή. Η φωνή του συγγραφέα είναι ο έρωτας για όσο ροκ αντέχουμε ακόμα..."

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΝΤΑΖΗ, 29/4/2011


"Όταν ό έρωτας γίνεται σιωπή, "Το ροκ που παίζουν τα μάτια σου" ακούγεται πιο δυνατά.
Μία ομάδα από νέα, ταλαντούχα παιδιά με όρεξη και το διαχρονικό κείμενο του Σταύρου Σταυρόπουλου, που όσο περνάν τα χρόνια θα ακούγεται όλο και περισσότερο στη διαπασών.
Χορογραφίες που δηλώνουν εκείνα που δεν φαίνονται. Τραγούδια που ζωντανεύουν τη μνήμη. Ζωή που ξεδιπλώνεται μέσα από εικόνες βουβές κι ακίνητες. Όπως της πρέπει. Για να θυμάται. Να μην ξεχνάει ότι κάποτε υπήρξε.
Φωτισμοί που εναλλάσονται ανάμεσα στα λόγια, τον χορό και κάνουν τη σιωπή να ακούγεται με μεγαλύτερο θόρυβο.
Η σκηνοθεσία δηλωτική της κατάστασης. Να δείχνει χωρίς να φανερώνει. Και σπίρτα που καθώς σβήνουν, μένεις βουβός. Ακίνητος.
Μία παράσταση που θα πρέπει όλοι να πάμε να δούμε. Ξανά και ξανά. Μην τη χάσετε. Γιατί ροκ δεν είναι μόνο τα τραγούδια."

ΜΑΡΙΛΙΑ ΚΑΠΛΑΝΟΓΛΟΥ, 29/4/2011



"IlluminArti και ΜΑΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑΡΗ, ευχαριστούμε γι΄αυτό που είδαμε. Εύχομαι να συνεχίσετε και με άλλες παραστάσεις και εκτός Αττικής. Θα είμαστε εκεί."

ΑΝΩΝΥΜΟΣ, 18/5/2011


"Πολύ καλή παράσταση! Εξαιρετική η απόδοση όλων των παιδιών, καταπληκτική κίνηση, ωραίες και ζεστές φωνές, πολύ καλή η σκηνοθεσία της Μαρίας Χρονιάρη, η οποία με τη σεμνότητα και την αλήθεια της προσέφερε κάτι ξεχωριστό....και θα συνεχίζει αναμφίβολα να προσφέρει.
Προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους όσοι αγαπάνε την τέχνη να σπεύσουν να παρακολουθήσουν την παράσταση..."

ΚΑΤΙΑ, 6/5/2011

Δείτε τις κριτκές κι εδώ
http://www.athinorama.gr/theatre/data/performances/Default.aspx?id=10006351&selTab=1&p=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου