Είναι παράξενα κίτρινη μέσα στο μπλε. Ανάβει το τελευταίο σπίρτο της θύμησής του. Όταν χαράξει, τα σημάδια θα ζουν στη γλώσσα τους. Στο άγγιγμα του δέρματος οι πόροι ανοίγουν και μπαίνει. Η ηδονή. Όλη η θάλασσα χύθηκε πάνω της.



(απόσπασμα από το κείμενο "ΧΩΡΑ")

Τρίτη 11 Απριλίου 2017

ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ


Τα Θεία Πάθη, πάντα θα αποτελούν μια αφορμή αλλά και μια αιτία, για να σκύβουμε μέσα μας και να κοιτάμε βαθιά την ψυχή μας. Ο Γολγοθάς δεν ήταν μόνο για Εκείνον. Συνεχίζεται ανά τους αιώνες, καθημερινά για κάθε άνθρωπο πάνω στη γη. Με ταπεινότητα και υπομονή ας τον διαβαίνουμε κι ας βοηθάμε και τους συνανθρώπους μας να τον περπατήσουν. Με όποιο τρόπο ο καθένας μπορεί.

Η συγχώρεση και η αγάπη - έννοιες αλληλένδετες - ας είναι το φως που θα μας οδηγεί πάντα στη λύτρωση. Είναι αρετές απαραίτητες και αναγκαίες, για να τις φέρουμε όλοι και να τις μεταδίδουμε. Στόχος πάντα ο εσώτερος εαυτός και η βελτίωσή του.


Στην χθεσινή εκπομπή της πρώτης νύχτας της Εβδομάδας των Παθών, με την βοήθεια της μουσικής, προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα εσωτερικό ταξίδι, εναρμονιζόμενοι με τη σιωπή και την κατάνυξη που επιτάσσουν οι μέρες αυτές.

Καλή ακρόαση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου