Είναι παράξενα κίτρινη μέσα στο μπλε. Ανάβει το τελευταίο σπίρτο της θύμησής του. Όταν χαράξει, τα σημάδια θα ζουν στη γλώσσα τους. Στο άγγιγμα του δέρματος οι πόροι ανοίγουν και μπαίνει. Η ηδονή. Όλη η θάλασσα χύθηκε πάνω της.



(απόσπασμα από το κείμενο "ΧΩΡΑ")

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

ΜΙΑ ΠΛΗΓΗ



Όταν μέσα μου αντηχεί όλη η πληγή του κόσμου...

Μαρία Χρονιάρη

4 σχόλια:

  1. Σκέψου μόνο ότι όλες οι πληγές επουλώνονται, κι ας είναι της ψυχής πιότερο επώδυνες.
    Κράτα ψυχή μου γερά..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αοράτη μου

    όσο η κακία δεν θα φωλιάζει μέσα μου, δεν θα σαπίσει ποτέ η ψυχή μου. Όμως μέσα μου όλη η πληγή του κόσμου βρήκε καταφύγιο.

    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mαρία μου καλημέρα!
    Θέλω για αρχή να σου πω οτι χαίρομαι πολύ που σε συναντώ μέσω του μπλοκ σου, το οποίο δε γνώριζα και έμαθα μόλις εχθές απο μία ανάρτηση που έκανα και μου είπανε εκεί πως έχεις δικό σου μπλοκ και ήρθα τρέχοντας να σε συναντήσω.

    http://ekfrastite.blogspot.gr/2015/06/blog-post_22.html Το μπλοκ εκφράσου είναι δικό μου και εχθές έκανα μία ανάρτηση σχετικά με τη γιορτή του Πατέρα και εκεί αναδημοσίευσα κάτι δικό σου που βρήκα σε άλλο ιστολόγιο. Εννοείτε πως ανέφερα και το όνομά σου αλλά και το μπλοκ στο οποίο το βρήκα. Μόλις ενημερώθηκα πως έχεις δικο σου χωρο στο διαδικτυο ηρθα να σου πω οτι χαιρομαι πολυ που μπορω εστω και απο εδω να σε γνωρισω και να συνομιλησω μαζι σου.

    Να εισαι παντα καλα και να εχεις μια ομορφη μερα!
    Να ξερεις πως οσα ειχες γραψει τοτε για τον πατερα αγγιξαν βαθια τη ψυχη μου. Με το καιρο ειμαι σιγουρη πως εχω να διαβασω και να νιωσω πολλα απο τα εργα σου.

    Φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Κική,

    Καλώς όρισες στο ιστολόγιο. Σε ευχαριστώ για την αναδημοσίευση του κειμένου. Το έχω δει σε πολλά ιστολόγια και είναι συγκινητικό, καθώς ουσιαστικά είναι μια επιστολή προς τον πατέρα μου, χωρίς να γνωρίζω όταν την έγραψα την ύπαρξη αυτής της γιορτής.

    Η ακριβής ανάρτηση είναι εδώ: http://mchroniari.blogspot.gr/2000/08/blog-post_8.html

    Σου εύχομαι μια όμορφη ημέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή