Είναι παράξενα κίτρινη μέσα στο μπλε. Ανάβει το τελευταίο σπίρτο της θύμησής του. Όταν χαράξει, τα σημάδια θα ζουν στη γλώσσα τους. Στο άγγιγμα του δέρματος οι πόροι ανοίγουν και μπαίνει. Η ηδονή. Όλη η θάλασσα χύθηκε πάνω της.



(απόσπασμα από το κείμενο "ΧΩΡΑ")

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΥ ΛΑΘΟΣ



Στη ζωή όλα ανατρέπονται. Κι όλα ανατρέπουν. Και μετά τρέχεις να βρεις, τρέχεις να καταλάβεις, τρέχεις να κρυφτείς. Το θέμα είναι να προσέχεις τι λάθη κάνεις.Θα μου πεις, αν προσέχεις τότε δεν κάνεις λάθος. Κι όμως τα λάθη γίνονται λιγότερο επίπονα αν δεν τα κάνεις κατά λάθος. Γιατί ένα εσκεμμένο λάθος γνωρίζεις από την αρχή που θα καταλήξει.

Κυρίως όμως πρόσεχε τα όνειρα που σκοτώνεις. Είναι τα μόνα που μπορεί να σε σταυρώσουν.

Μαρία χρονιάρη




1 σχόλιο:

  1. Αγαπημένη μου Μαρία,

    "Στη ζωή όλα ανατρέπονται", εκτός απ' την ίδια τη ζωή. Μας πάει εκεί που θέλει κι ενίοτε μας κάνει τη χάρη ξεγελώντας μας με ένα "εσύ τα κατάφερες κι έφτασες ως εδώ....μπράβο..." χαρίζοντάς μας και μερικές ευκαιρίες να ονειρευτούμε ~ να κάνουμε λάθη και συνάμα να χειριζόμαστε τη φαντασία μας.

    Όσο για τα λάθη, τι κι αν σκοτώσουμε αυτοβούλως ή αθέλητα μερικά απ' αυτά? Πιστεύω πως κάποτε μια σταύρωση μας κάνει πιο σωστούς σαν ανθρώπους.

    Φιλί από καρδιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή