Είναι παράξενα κίτρινη μέσα στο μπλε. Ανάβει το τελευταίο σπίρτο της θύμησής του. Όταν χαράξει, τα σημάδια θα ζουν στη γλώσσα τους. Στο άγγιγμα του δέρματος οι πόροι ανοίγουν και μπαίνει. Η ηδονή. Όλη η θάλασσα χύθηκε πάνω της.



(απόσπασμα από το κείμενο "ΧΩΡΑ")

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020



"Πεποίθησή μου είναι πως η ζωή και η αγάπη, δεν μας αφαιρούν ποτέ τίποτα που να μην μπορούμε να το πάρουμε πίσω. Κάθε χρονιά που φεύγει μας αφήνει με δώρα - ακόμη κι όταν όλα φαίνονται πως δεν είναι ακριβώς έτσι. Μας αφήνει με μαθήματα ζωής και αγάπης, για να τα αξιοποιήσουμε στο μέτρο του δυνατού στον χρόνο που θα έρθει.

Το 2020 το αγαπάω από τώρα γιατί είναι στρογγυλό και ολόκληρο. Εύχομαι σε όλους μας να είμαστε ολόκληροι μέσα μας, γεμάτοι με αρμονία και γαλήνη. Ισορροπία για να πέφτουμε όσο μπορούμε λιγότερο, μα κι αν αυτό συμβεί, να βρίσκουμε χέρια να μας σηκώσουν όσες φορές κι αν χρειαστεί.

Εύχομαι υγεία και τύχη και δύναμη. Να έχουμε καλοσύνη και χέρια ανοιχτά, για να προσφέρουμε σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Να αγκαλιάζουμε και να χαϊδεύουμε τα τραύματα όχι μόνο των άλλων μα και τα δικά μας.

Περισσότερη δικαιοσύνη και λογική στην ανθρωπότητα στο σύνολό της, γιατί διαφορετικά δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε.

Εύχομαι να μπορούμε να κοιταζόμαστε στα μάτια δίχως ντροπή για κάτι που πράξαμε και προκαλέσαμε πόνο. Εύχομαι γέλια, χαρές, αγκαλιές, φιλία, φιλιά και προσωπικά θαύματα.

Εύχομαι αγάπη που να μην πληγώνει. Αγάπη που να βρίσκει ανταπόκριση και να μείνει ζωντανή και γενναία στις ζωές μας.

Εύχομαι σε όλους ζωή και κάθε μέρα στο μέτρημα να μην λείπει κανένας και καμία. Να είμαστε όλοι παρόντες.

Υγεία, Τύχη, Αγάπη, Καλοσύνη, Δικαιοσύνη, Ζωή.

Καλή Χρονιά με τις ψυχές μας γεμάτες."


Μαρία Χρονιάρη - Ευχές για το νέο έτος στο Πολιτιστικό Μαγκαζίνο Paspartou



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου