Είναι παράξενα κίτρινη μέσα στο μπλε. Ανάβει το τελευταίο σπίρτο της θύμησής του. Όταν χαράξει, τα σημάδια θα ζουν στη γλώσσα τους. Στο άγγιγμα του δέρματος οι πόροι ανοίγουν και μπαίνει. Η ηδονή. Όλη η θάλασσα χύθηκε πάνω της.(απόσπασμα από το κείμενο "ΧΩΡΑ")

Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΗΣ «ΑΓΕΝΝΗΤΗ ΓΗ»Φωτογραφία Εξωφύλλου: Χάρης Τσιλόπουλος

Με αφορμή την έκδοση της νέας ποιητικής συλλογής «Αγέννητη γη», Εκδ. Σοκόλη, η ποιήτρια Μαρία Χρονιάρη και η φωτογράφος Τατιάνα Μπογκντάνοβα, σας καλούν στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας και ποίησης, με τίτλο «ΑΓΓΕΝΗΤΗ ΓΗ», το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017, στις 7.00 μ.μ. στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα.

Η φωτογράφος Τατιάνα Μπογκτάνοβα, εμπνευσμένη από τα ποιήματα της Μαρίας Χρονιάρη, από την νέα ποιητική συλλογή της, οπτικοποίησε μέσα από τον φακό της κάμεράς της, τα συναισθήματα που της γεννήθηκαν κατά την ανάγνωσή του. Στην έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι την 10η Ιανουαρίου 2018, μαζί με τις φωτογραφίες θα παρουσιαστούν και τα ποιήματα του βιβλίου, που έγιναν η αφορμή γι’ αυτές τις λήψεις.

Μια ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα σύμπραξη δύο τεχνών – φωτογραφίας και ποίησης – με στόχο την κατανόηση από το κοινό, πως η τέχνη είναι ένας κοινός τόπος αλληλεπίδρασης και δημιουργίας, καταργώντας τα σύνορα.

 Το βράδυ των εγκαινιών, θα διαβαστούν ποιήματα από το βιβλίο από την Μαρία Στεφανιδάκη με τη συνοδεία φυσαρμόνικας, από τον μουσικό Μανώλη Μπαρδάνη.

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, ο Άγγελος Μυτακίδης, στις 23.00 θα ανέβει στην σκηνή του Τεχνοχώρου Φάμπρικα και για πρώτη φορά θα μας παρουσιάσει σε ακουστικό Live set, τραγούδια από το επικείμενο πρώτο προσωπικό του EP, καθώς και διασκευές ροκ κομματιών.


Είσοδος Ελεύθερη


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:  Τεχνοχώρος Φάμπρικα, Μ. Αλεξάνδρου 125 κ Ευρυμέδοντος, Κεραμεικός  τηλ: 210 -341 1651  

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017  - Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου